Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση εν μέσω κρίσης!


Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είναι κάτι που μας φτιάχνει την διάθεση, και ακόμη και αν είμαστε εν μέσω κρίσης, μπορούμε να  στολίσουμε το σπίτι μας χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα.
Μερικοί προτιμούν το ντεκόρ πιο διακριτικό σε αντίθεση με την κλασσική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όμως, όπως και να έχει πάντα τα πλούσια χρώματα και η λάμψη εξακολουθούν να επικρατούν.
Εάν η παραδοσιακή διακόσμηση δεν είναι το στυλ σας, καλύτερα! Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος για πάρτυ με την οικογένεια και τους φίλους, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!
Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να διακοσμήτε το σπίτι σας και να ζείτε σε εορταστικό κλίμα με τις 8 απλές συμβουλές που σας δίνω:

  1.  Ο χαρούμενος πίνακας
    Κολλήστε κάρτες από προηγούμενα έτη σε πίνακα από φελλό και διακοσμήστε τον με μια φελιζολένια κορνίζα που θα βάψετε με σπρέι χρυσή. Στον ίδιο πίνακα κρεμάστε χειροποίητα χάρτινα στολίδια και γλυκίσματα σε σακουλάκια με πολύχρωμες κορδέλες. Ο πίνακας μπορεί να έχει φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων .


  2. Η χειμωνιάτικη φύση
    Χρησιμοποιήστε τα φυσικά στοιχεία, όπως αειθαλή κλαδιά, κουκουνάρια ή μούρα φτιάχνοντας συνθέσεις σε δίσκους με τα κεριά σας. Ένας σωρός από τεχνητό χιόνι σε ένα πιάτο ή ένα τραπέζι, ή πεζούλι με vintage στολίδια από γυαλί δίνει μια χειμωνιάτικη και νοσταλγική νότα.
  3. Διακοσμήστε την εξώπορτα
    Φτιάξτε το δικό σας στεφάνι. Πήγαινε έξω και κόψτε σχεδόν κάθε είδος πρασίνου που βλέπετε,  λυγίστε σε έναν κύκλο και δέστε με οτιδήποτε έχετε, σύρμα, κορδέλα ή σχοινί. Κρεμάστε το απλό και φρέσκο ​​και προσθέστε μερικές κορδέλες ή στολίδια προαιρετικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  μερικά κουκουνάρια με κορδέλες!
4.Μαξιλάρι δώρο                                                                               
Πάρτε τα μαξιλάρια σας και δέστε τα με χρωματιστές κορδέλες, μία φορά γύρω από τη μέση ή σαν δώρο  Χριστουγέννων. Προσθέστε μια καρφίτσα!






                                                                                                                                                             5.Γυαλί                                     
Πάρτε μεγάλα σωληνωτά γυάλινα αγγεία (απο 5-6 ευρώ)και γεμίστε τα με κουκουνάρες, ή στολίδια δέντρου ή τεχνητό χιόνι με κερί ή κλαδιά γκύ. Εάν δεν έχετε βάζα, πάρτε 3 ή περισσότερα μπουκάλια από κρασί ή άλλα μπουκάλια και γεμίστε με χιόνι και στην συνέχεια προσθέστε λουλούδια ή κλαδιά.  
                                                                                                    6.ΝΙΦΑΔΕΣ                                                                                                                                                     Διακοσμήστε με λεπτεπίλεπτες νιφάδες σε όλα τα χρώματα.
Μπορείτε να τις κολλήσετε στα τζάμια ή να φτιάξετε γιρλάντες,
ακόμη να κολλήσετε επάνω πούλιες ή χρυσόσκονη για να γίνουν πιο λαμπερές.
Υπάρχουν χιλιάδες σχέδια!
7.Λαμπάκια                                                                                                                                                       Ταιριάζουν Παντού! Διαλέξτε χρώμα ή χρησιμοποιήστε όλα τα χρώματα! Κρεμάστε τα σε ένα κουρτινόξυλο ή ένα πίνακα ή γύρω απο μία πόρτα. Προσοχή όμως πρέπει να διαλέξετε ένα από αυτά τα σημεία εάν φαίνονται ταυτόχρονα απο το σαλόνι! Πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας θα δώσουν ένα υπέροχο κρυφό φωτισμό!


8.Λιχουδιές                                                                                                                              
 Φτιάξτε πολύχρωμα μπισκότα και στην συνέχεια τοποθετήστε τα σε σακουλάκια και δέστε με πολύχρωμες κορδέλες. Στολίστε με αυτά το δέντρο σας ή βάλτε τα σε πιατέλες στα τραπέζια σας! Το μόνο στολίδι που δεν θα σας προβληματίσει για την αποθήκευσή του, απλά κεράστε..                                                                                                                                 
ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ευτυχισμένο το 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου