Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξύλο, το διαχρονικό!







Το ξύλο είναι ένα ευαίσθητο και“ζεστό” υλικό, που είναι πάντα στη μόδα. Αν και οι τελευταίες τάσεις στα χρώματα και τα είδη, δείχνουν την απομάκρυνση του απο το σύγχρονο στυλ, παραμένει δημιουργώντας μια νέα μεταμορφωμένη παραδοσιακή γραμμή. Τα νέα είδη ξύλου είναι τόσο κομψά όσο και ανθεκτικά. Eπίσης οι νέες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές , δημιουργούν μια υγιή ατμόσφαιρα στον χώρο μας.



Δημοφιλή είδη ξύλου, αυτή τη στιγμή, είναι πιο πλούσιες, εξωτικές ποικιλίες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τη Νότια Αμερική. Πλέον είναι ξεκάθαρη η μετάβαση απο την παραδοσιακή βαλανιδιά και το πεύκο στην βραζιλιάνικη κερασιά, το Santos Mahogany ή τη τριανταφυλλιά Βραζιλίας.



Για εκείνους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τα ακριβά γούστα τους, ο σφένδαμος, ο δρύς και η οξυά είναι καλές επιλογές μιας και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα, όπως πιπερόριζα, μοσχοκάρυδο ή φουντούκι και να αναβαθμίσουν τον χώρο.



Eco Επιλογές
Αν τα ξύλινα πατώματα σας δελεάζουν, αλλά το ίδιο σας συμβαίνει και με τα δάση.
Υπάρχει αφθονία των φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών. Πολλάκις φιλικά προς το περιβάλλον είναι ο φελλός,το μπαμπού και το Lyptus, ένα ξύλο από τη Νότια Αμερική που μεγαλώνει 90 τοις εκατό γρηγορότερα από τις βελανιδιές.



Όλα τα παραπάνω είναι μια "πράσινη" επιλογή λόγω της ταχείας ανάπτυξης και την ανανέωσή τους στη φύση.



Επίσης υπάρχει, το ανακυκλωμένο ξύλο, που δεν είναι φθηνή επιλογή, αλλά πάντα θα γνωρίζετε ότι έχετε ένα πάτωμα με ιστορία που δεν κόπηκε ούτε μισό δέντρο για να γίνει.



Στην συνέχεια υπάρχουν τα γνωστά σε όλους πατώματα που έχουν μόνο μερικές στρώσεις ξύλου (καπλαμάδες), σε αυτά πρέπει να προσέξετε να μην έχουν κολληθεί με φορμαλδεΰδη. Το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο υλικό είναι αξιοπρεπές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου